Mediation

'When she hears your needs, without any criticism or demand, and you hear her needs without any criticism or demand, the solution will find you. The conflict wil resolve itself'.

Marshall Rosenberg

Wij bieden mediaton aan op basis van Geweldloze Communicatie.  Deze vorm van mediation is er voor iedereen, groot en klein! Elk mens is betrokken bij conflicten en ruzies, en die kunnen klein zijn en soms ook erg groot. Het kan erg moeilijk zijn om er met zijn tweeën uit te komen. Dan is een onpartijdige, derde persoon van harte welkom. Een persoon die met compassie alle betrokkenen kan luisteren en kan ondersteunen in het contact maken met onderliggende behoeften.

 

Mediation op basis van Geweldloze Communicatie is anders dan reguliere mediation. NVC-based mediaton richt zich in eerste instantie op wederzijdse compassie en begrip. Als de onderliggende behoeften van betrokkenen helder worden en elke partij ervaart volledig gehoord te zijn, ontstaat samenwerking om tot een oplossing te komen waar iedereen 100% achter kan staan. Alleen al de ervaring van compassie kan helend zijn, waarna er soms geen 'oplossing' meer nodig is!  

 

Verschil 

Reguliere mediation is een oplossingsgerichte manier van mediëren. Deze vorm richt zich dus niet op het creëren van begrip en compassie. In een dergelijke vorm is een compromis vaak het resultaat; beide partijen geven een deel van hun behoeften op. Er bestaat dan een kans dat de oplossing die is bedacht, maar kort werkt en dat er op termijn opnieuw conflicten ontstaan, omdat de onderstroom (de behoeften) niet erkend wordt.  Een oplossing is dan als een 'band aid on a broken leg'.

 

Wil je een mediation sessie boeken? Neem dan contact op.