we love NVC!

Bart Achterberg

Mijn dochter van 11 vroeg: “Papa wat doe jij voor een werk? " “Wat ik doe? Ik ondersteun mensen inzicht te krijgen in hoe ze liefdevol met elkaar om kunnen gaan en ik geef daar les in. En ik leer zelf ook nog, elke dag”. Ik zie een glimlach op haar gezicht, “”Ga je dan ook nog naar school papa?” "Ik leer nog elke dag!", zei ik en ik genoot van de verwondering die ik bij haar zag.

Het schrijven van dit stukje is voor mij best een uitdaging, omdat ik nooit een verlangen had of een idee had van wat ik wilde worden, ook niet om trainer "te zijn". Ook gaat er nu door me heen dat door het schrijven over “Wie ik ben” ik denk dat ik dan ik mogelijk in een hokje wordt gestopt....  Ik blijf liever uniek, en zo zou ik ook jou willen omarmen, zonder oordeel. Ja, ook ik had een carrière zoals dat “normaal” is,  dus deed ik wat 'je hoort te doen' en werkte ik 20 jaar full time, in loondienst en met een eigen onderneming, later als ZZP-er. Ook heb ik mijn steentje bijgedragen in het bestuur van een goede doelen organisatie. Kortom, ik houd van mensen, van samen bouwen. 

Mijn voortschrijdende verlangen om mezelf te begrijpen bracht Geweldloze Communicatie op mijn pad. Wie ben ik en waarom doe ik de dingen die ik doe? Wat voel en ik en waar heb ik behoefte aan in dit unieke leven? Ik heb er maar één en daar wil ik heel zuinig op zijn. Een groots cadeau voor mij is de ontdekking van NVC. Mijn doel is om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Niet omdat ik denk dat het de enige waarheid is, nee, vooral omdat ik ervaar dat het werkt en in de basis simpel is. Elke dag is weer een verrassing! En hoe fijn is het om zo te leven dat het mij en anderen dient en inspireert.  Binnen I love NVC geef ik groepstrainingen en 
1 op 1 sessies. Ik geef ook ondersteuning bij het sessies over geld & emotie als financial life planner.  

Floortje Vermeiden

Luisteren. Luisteren naar het leven. Dat is wat ik heb geleerd sinds ik Geweldloze Communicatie beoefen. Luisteren naar het leven in mezelf en in anderen. En aandachtig spreken. Hoe uit ik mezelf op een kwetsbare manier, zodat compassie groeit? Hoe kunnen we ons eigen en elkaar's leven mooier  maken? Mijn welzijn is verweven met dat van jou. Onze verbondenheid is essentieel in ons mens-zijn.

 

Geweldloze Communicatie heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan mijn herstel van burn-out en depressie. Ik heb jarenlang geleefd zonder me bewust te zijn wat ik nodig heb. De realisatie 'ik heb behoeften en ik kan daar naar luisteren' heeft mijn leven op zijn kop gezet. Sindsdien ben ik verbonden met de 'life force' die door mij heen stroomt. Dit geeft mij een enorm gevoel van vrijheid. Ook geeft het me richting, een kompas in mezelf.  Geweldloze Communicatie leert me nog dagelijks om me te verbinden met een diepe, kwetsbare laag in mezelf en in anderen. Dat is waar compassie kan floreren.

 

‘Het is alsof ik boven op een berg sta. Ik zie een blauwe hemel, een eindeloze horizon met daaronder een zee van ruimte, gevuld met allerlei kleuren en vormen. Ik voel me vervuld van de schoonheid van wat ik zie. Ik voel me vrij, vrij om weg te vliegen als een vlinder, de wijde wereld in. Ik voel me intens verbonden met mezelf en met de wereld.’

 

Ik ben zo gepassioneerd over Geweldloze Communicatie omdat ik merk hoe het mijn leven verrijkt. Ik wil graag bijdragen aan verrijking van het leven en daarom is geweldloze communicatie, net als yoga, iets wat ik met jou wil delen. Ik hoop je te ontmoeten tijdens een training of workshop!

 

Binnen I ❤️ NVC geef ik groepstrainingen en privétrainingen Geweldloze Communicatie. Ik bied ook empathiesessies en mediation aan. Daarnaast werk ik als yogadocente.